Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Wellicht ook interessant
€6,25
Recept: Marokkaanse Couscous met Halal Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en groenten!

Recept: Marokkaanse Couscous met Halal Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en groenten!

Traditionele Marokkaanse Couscous met Halal Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en groenten!

Ingrediënten:

  • 2 kopjes couscous
  • 2 1/2 kopjes water
  • 1/2 theelepel zout
  • 1000 gram Lamsschenkel uit Nieuw-Zeeland
  • 1 ui, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine winterwortel, in blokjes gesneden
  • 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
  • 1 kopje erwten
  • 1/2 kopje gedroogde abrikozen
  • 1/2 kopje geroosterde amandelen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde vermicelli
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, gehakt voor garnering

Bereiding:

  1. Breng het water en 1/2 theelepel zout aan de kook.
  2. Voeg de couscous toe en roer om.
  3. Doe het deksel op de pan en haal het van het vuur. Laat de couscous 5 minuten staan.
  4. Roer de couscous los met een vork en zet opzij.
  5. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak het lam aan beide zijden goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  6. Voeg de ui, knoflook, winterwortel, courgette, erwten, gedroogde abrikozen, geroosterde amandelen, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, gedroogde vermicelli, zout en peper toe aan de pan. Bak alles ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg het lam terug toe aan de pan en roer om.
  8. Voeg de gekookte couscous toe aan de pan en roer om.
  9. Verwarm alles door en garneer met verse koriander.

Bismillah!

Charif Eddini

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.