Recept: Marokkaanse Couscous met Halal Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en groenten!
Traditionele Marokkaanse Couscous met Halal Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en groenten!
Ingrediënten:
- 2 kopjes couscous
- 2 1/2 kopjes water
- 1/2 theelepel zout
- 1000 gram Lamsschenkel uit Nieuw-Zeeland
- 1 ui, gehakt
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 kleine winterwortel, in blokjes gesneden
- 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
- 1 kopje erwten
- 1/2 kopje gedroogde abrikozen
- 1/2 kopje geroosterde amandelen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gedroogde vermicelli
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, gehakt voor garnering
Bereiding:
- Breng het water en 1/2 theelepel zout aan de kook.
- Voeg de couscous toe en roer om.
- Doe het deksel op de pan en haal het van het vuur. Laat de couscous 5 minuten staan.
- Roer de couscous los met een vork en zet opzij.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak het lam aan beide zijden goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg de ui, knoflook, winterwortel, courgette, erwten, gedroogde abrikozen, geroosterde amandelen, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, gedroogde vermicelli, zout en peper toe aan de pan. Bak alles ongeveer 5 minuten.
- Voeg het lam terug toe aan de pan en roer om.
- Voeg de gekookte couscous toe aan de pan en roer om.
- Verwarm alles door en garneer met verse koriander.
Bismillah!