website
Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Wellicht ook interessant
€6,25

Verschil tussen grain-fed en grass-fed

Grass-fed dieren, oftewel gras gevoerd, lopen het hele jaar buiten en eten voornamelijk gras, kruiden, bloemen en zongedroogd hooi. Dieren die gras gevoerd worden hebben minder vet, een lagere Omega-6 gehalte, maar een hoger Omega-3. Het vlees is meestal ook lichter van kleur dan vlees van graan gevoerde soorten. De meeste gras gevoerde runderen komen uit Ierland, door het natte Ierse klimaat is er altijd voldoende gras en kunnen de runderen het grootste gedeelte van het jaar buiten grazen. 

Grain-fed runderen, oftewel graan gevoerd, beginnen zoals elk run met het eten van veel gras. Het verschil met de gras gevoerde dieren is dat de graan gevoerde dieren eindigen met een graan gevoerd dieet. Het dieet bestaat uit granen, mais en luzerne. Het vlees van graan gevoerde dieren is malser, rijker, vetter en voller van smaak. Als we het hebben over graan gevoerd vlees, dan gaat dit meestal over runderen uit Australië en Amerika. In de eindfase krijgen de runderen 90 tot 120 dagen een uitgebalanceerd dieet met graan als hoofdbestanddeel. Dit uitgebalanceerde dieet zorgt voor meer marmering en dus meer smaak, doordat de witte vetadertjes bij bereiding door het vlees heen smelt. 

Bij Premium Halal Meat kopen we alleen maar Australisch graan gevoerde runderen in omdat die het meest kwalitatief en rijk van smaak zijn. Onze lammeren komen uit Nieuw-Zeeland en zijn gras gevoerd, de reden hiervoor is dat het klimaat in Nieuw-Zeeland zich uitstekend leent voor de dieren om het hele jaar buiten vrij door te brengen. Vergeleken met graan gevoerde lammeren, zijn gras gevoerde lammeren lager in verzadigd vet, hoger in vitamine A en E en de Omega-3 gehalte.