Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Wellicht ook interessant
€6,25

De oorsprong van de Gildehoen kip?

Binnen Premium Halal Meat noemen we dit ook wel een duurzaam verantwoorde kip van Hollandse bodem. De Gildehoen kip is 100% antibiotica vrij, van Hollandse bodem en 100% halal. Letterlijk alle Gildehoen kippen zijn opgegroeid zonder antibiotica. De Gildehoen is een duurzaam stukje halal kippenvlees voor diegene die bewust voor beter voedsel kiest. De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid. Dat betekend dat ze de ruimte hebben gekregen en onder goede leefomstandigheden hebben geleefd. Met de Gildehoen koop je een puur en duurzaam halal kippenvlees product. Het is dus gezond, zeer smaakvol en volledig antibiotica vrij kippenvlees en dat ook nog eens 100% halal is (bekijk hier het certificaat). Iets duurder dan de gemiddelde islamitische slager maar toch vriendelijk geprijsd. 

Onder welke leefomstandigheden leven de Gildehoen kippen?

De Gildehoen kippen van Premium Halal Meat groeien op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op deze manier met een normaal dag- en nachtritme. De Gildehoen kippen hebben 24 uur per dag en letterlijk elke dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. In de stallen is er een lagere bezetting, dit betekend in de praktijk dat maar 2/3 gebruikt wordt dan in de reguliere pluimveehouderijen. Daarnaast is in de stallen ook ruimte gemaakt voor scharrel- en speelmateriaal. De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Naast dat dit plezierig is voor de dieren, komt dit ook de kwaliteit en smaak ten goede.

100% biologisch start bij de voeding van de kippen

Wat voor soort voer krijgen de Gildehoen kippen?

De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars.