Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Wellicht ook interessant
€6,25

Van plofkip tot slacht: Premium Halal Meat roept op tot bescherming van het halal keurmerk

Leidschendam, 28 april 2024 - Premium Halal Meat, de organisatie achter halalmeat.nl, heeft besloten een statement uit te brengen naar aanleiding van het niet-uitzenden van een interview met het TV-programma Keuringsdienst van Waarde. Het gesprek, dat gericht was op het thema van halal kip en certificeringen, werd helaas niet uitgezonden, wat door ons als teleurstellend wordt ervaren. Premium Halal Meat, één van de weinige online slagers die transparant zijn over certificeringen, benadrukt het belang van een eerlijke en evenwichtige benadering van het halal keurmerk.

Het gesprek, geleid door Pieter Huls, één van de presentatoren van het TV-programma Keuringsdienst van Waarde, bood een kans om ons standpunt en onze benadering van halal vlees aan een breed publiek kenbaar te maken. Tijdens het gesprek hebben wij nadruk gelegd op ons bewuste besluit om uitsluitend scharrel- en biologische kip aan te bieden op onze platform halalmeat.nl. Beide soorten zijn gecertificeerd, respectievelijk met het Beter Leven 1 Ster en het SKAL-keurmerk. Als één van de weinige online slagers publiceert Premium Halal Meat al haar bron halal certificaten van leveranciers online, waarmee het een transparantie nastreeft die uniek is in de branche.

Wij betreuren het ten zeerste dat ons perspectief niet de kans heeft gekregen om gehoord te worden. Premium Halal Meat is van mening dat halal meer omvat dan enkel de rituele slacht; het gaat ook om het welzijn van de dieren en hun manier van leven. Door het niet-uitzenden van ons interview lijkt het alsof er bewust een eenzijdig beeld is geschetst van de halal markt, met als mogelijk doel onze islamitische gemeenschap in diskrediet te brengen. Ons concept is gericht op verantwoord en puur natuur halal vlees, waarbij dierenwelzijn en een gezonde levensstijl centraal staan. De afgelopen dagen kregen wij ook veel vragen of wij ook "plofkippen" verkopen. Via deze weg willen wij ook benadrukken dat wij geen "plofkippen"verkopen en ook niet in het verleden verkocht hebben. 

Het is belangrijk op te merken dat de halal markt een onderwerp van discussie is binnen de Nederlandse politiek. Echter, wij zien bij halalmeat.nl juist dat de vraag naar bewust en verantwoord vlees groeit binnen de moslimgemeenschap. Met meer dan 15 duizend tevreden klanten in Nederland, en een groeiend aantal, kunnen wij met zekerheid stellen dat ons aanbod aansluit bij de behoeften en wensen van onze moslim gemeenschap. Wij zien juist de gemeenschap bewust kiest voor verantwoord vlees. Helaas is dit op geen enkele wijze naar voren gekomen in de uitzending van 22 april jl. waarin juist moslims geprojecteerd werden als consumenten die dierenwelzijn niet vooropstellen en enkel kiezen voor de "goedkope" varianten.

Naast het aanbieden van hoogwaardige halal producten, roept Premium Halal Meat op tot actie om het halal keurmerk te beschermen. Met de recente onrust binnen de gemeenschap en de groeiende vragen omtrent het keurmerk, is een gecoördineerde inspanning nodig om eenduidige richtlijnen te creëren en vage interpretaties te vermijden. De organisatie verwelkomt de aandacht die politieke partijen, zoals DENK, hieraan geven en ondersteunt het idee van een beschermd keurmerk.

Wij roepen op tot een eerlijke en evenwichtige benadering van het onderwerp halal vlees, waarbij verschillende perspectieven gehoord worden. Premium Halal Meat wijst op het belang van een bewuste keuze voor verantwoord en diervriendelijk geproduceerd vlees en blijft zich inzetten voor kwaliteit, transparantie en respect voor zowel mens als dier.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!